Hvad kan vi gøre for dig

 

Hvad betyder Brexit for dig?

Forvalter Sydbank dine investeringer, så tænker du måske over, hvad Brexit betyder for dig?

Få de seneste nyheder

Vi har samlet ekspertudtalelser, videoer og tweets fra vores økonomer og analytikere et sted.

Nyeste nummer af Investering

Investering februar 2017

Ritzau Finans nyheder
Dato Overskrift
23-03-2017 14:40
23-03-2017 14:34
23-03-2017 14:29
23-03-2017 14:16
23-03-2017 14:09
23-03-2017 13:46
23-03-2017 13:41
23-03-2017 13:24
23-03-2017 13:10
23-03-2017 13:05

USA/åbning: Som ventet lidt lavere fra start

Det amerikanske aktier vender som ventet næsen ned ved åbningen torsdag.

Det tre hovedindeks falder 0,2 pct. efter tre minutters handel. S&P500-indekset til 2345,57, Dow Jones-indekset til 20.620,31 og Nasdaq-papirerne til 5808,33.

 

Investorerne er bekymrede for, at Donald Trumps problemer med at ændre sundhedspleje-loven - Obamacare - er et tegn på, hvor svært han får det med at få gennemført de lovede virksomhedsskattelettelser, der har været baggrund for de rekordstore stigninger i aktiemarkedet siden november.

 

Ford Motor Company oplyste lige inden børsens åbning, at selskabet venter en ordinær indtjening per aktie i første kvartal i år på 30-35 cent per aktie. Det var noget lavere end markedets forventning om 47 cent. Det oplyser selskabet til børsen op til at selskabet CFO Bob Shanks skal levere en præsentation af selskabet. I første kvartal sidste år var overskuddet 68 cent per aktie.

For hele året ventes et ordinært overskud før skat på 9 mia. dollar og en forbedring i 2018.

Aktien falder 1 pct. til 11,64 dollar ved åbningen.

 

Amazon rygtes at ville købe den arabiske verdens førende online detailhandler, Souq. Aktien falder 0,3 pct. til 845,16 dollar.

Også American Airlines ventes ifølge Bloomberg News at ville købe op. Her er der angiveligt tale om en andel i China Southern Airlines for 200 mio. dollar. American Airlines stiger 0,6 pct. i 40,58 dollar.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Novo/CEO: Vi skal stadig fokusere på produktfornyelse

Novo Nordisk har stærke produkter, men står samtidig over for store udfordringer i USA, hvor sygekasserne presser på for at sænke priserne.

Det erkender administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen på torsdagens generalforsamling.

- På den ene side har Novo Nordisk med en meget stærk produktportefølje, men på den anden side står vi også over for et meget stærkt pres på vores forretning i USA, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Han peger på, at Novo trods prispresset fremadrettet stadig må fokusere på produktfornyelse. Dog skal innovationsbaren hæves. Det skal ske på trods af, at flere lande er presset på deres sundhedsøkonomi, og at der nogle steder derfor er en uvilje mod at betale, siger Lars Fruergaard.

- Min vision er, at vi skal befæste vores førende position inden for diabetes, og udbygge vores position inden for behandling af fedme, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

 

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Ford skuffer markedet med udmelding om første kvartal - NY

Ford Motor Company oplyser, at selskabet venter en ordinær indtjening per aktie i første kvartal i år på 30-35 cent per aktie. Det var noget lavere end markedets forventning om 47 cent.

Det oplyser selskabet til børsen op til at selskabet CFO Bob Shanks skal levere en præsentation af selskabet.

I første kvartal sidste år var overskuddet 68 cent per aktie.

For hele året ventes et ordinært overskud før skat på 9 mia. dollar og en forbedring i 2018.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Novo/aktionærer: Tingene kører ikke længere af sig selv

Når Novo Nordisk holder generalforsamling torsdag eftermiddag vil der blive lyttet godt efter selskabets visioner og forventninger.

Samtidig vil nogle af de aktionærer, Ritzau Finans har talt med, gerne gå hjem med et bedre indblik i, hvorfor væksten på det amerikanske marked ikke bliver helt så høj i 2017, som i tidligere år.

- Vi vil gerne se girafferne og høre, hvordan de vil forklare, hvad der virkelig er sket, siger aktionær Preben Gissel til Ritzau Finans.

- Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvordan de vil gribe det an. Fra at have svævet på en lyserød sky i de senere år, så er man nu kommet ind i en periode, hvor tingene ikke kører af sig selv. Derfor bliver det interessant at høre ledelsens kommentarer til det, uddyber han.

Novo-aktiens kursfald sidste år på 36 pct. er ikke gået aktionærernes næse forbi, men giver ikke anledning til voldsom bekymring hos de fem aktionærer, Ritzau Finans har talt med.

- Vi vil gerne høre, hvordan forretningen kører. Lige nu har Novo lidt problemer, men det har alle jo fra tid til anden. Og den kommer vel igen, siger aktionær Poul Erik Christensen.

Der er tale om en generalforsamling på noget andre præmisser end i de senere år.

I august sidste år advarede ledelsen første gang om prispres i USA i et omfang, der senere er blevet anslået til 5 pct. i 2017.

I september annoncerede vækstvante Novo så nedlæggelse af 1000 stillinger, og helt galt blev det den 28. oktober, da Novo nedjustere sine langsigtede finansielle mål til væksten i driftsresultatet fra en ambition om 10 pct. vækst til en gennemsnitlig vækst på 5 pct.

- Jeg har såmænd stadig tiltro til dem, men det er et voldsomt fald, aktien har været ude for. Samtidig kan Donald Trump godt få betydning, og jeg er her sådan set af nysgerrighed over, hvad ledelsen tror fremtiden vil bringe, siger aktionær Hans Henrik Nielsen.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Lundbeck: Europa accepterer Brexpirazol-ansøgning

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har accepteret Lundbecks og Otsukas registreringsansøgning (MAA) for Brexpiprazol til behandling af skizofreni i voksne. Det oplyser Lundbeck og Otsuka.

Brexpiprazol er et anden-generations antipsykotikum i pilleform til indtagelse én gang dagligt, som er opdaget af Otsuka og udviklet i samarbejde mellem Otsuka og Lundbeck.

- Registreringsansøgningen understøttes af data fra fem fase III placebo-kontrollerede kliniske undersøgelser i voksne med skizofreni, oplyser Lundbeck.

Brexpiprazol blev godkendt til behandling af skizofren af de amerikanske sunhedsmyndigheder, FDA, i juli 2015.

I februar 2017 blev Brexpiprazol også godkendt som skizofrenibehandling af Health Canada. I både USA og Canada distribueres og markedsføres Brexpiprazol under produktnavnet Rexulti.

Hvis EMA godkender Brexpiprazol, vil produktnavnet i EU blive Rxulti.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Europa/aktier: Lille plus efter flere dage med fald

De europæiske aktier ligger i positivt terræn torsdag efter nogle dage med fald. Der er er en klar overvægt af plusser i det brede europæiske indeks, Stoxx 600. Godt 400 af indekset 600 aktier stiger.

 

Mine- og bankaktier er i god form. Sidstnævnte efter at have lånt mere end ventet af ECB for at polstre sig. Og førstnævnte som en reaktion på flere dages fald. De to grupper stiger 0,7 pct.

 

Stoxx 600 indekset ligger 0,3 pct. højere i 375,10, men er fortsat faldet en lille procent i ugens løb. Stigningen i indekset er af samme størrelse som på de to store markeder i Europa, Frankrig og Tyskland, mens de britiske aktier ligger stort set uændrede.

 

Øverst i indekset ligger det britiske teknologiselskab Halma. Selskabet leverede en trading update, der blandt andet meldte om en ordreindgang, der var større end ventet og fortsat solid finansiel styrke. Det ordinære resultat er på niveau med markedets forventninger, lød det også fra selskabet.

 

Investorerne sender aktien 6,9 pct. op.

 

Næsthøjest ligger tøjkæden Next med en stigning på 6,6 pct. Selskabet fastholdt sin forventning om et overskud på mellem 680 mio. pund og 780 mio. pund. Dermed sender man et klart signal til analytikere, der havde ventet en nedjustering.

 

På tredjepladsen ligger det svensknoterede onlinespilleselskabet Kindred Group, der stiger 4,5 pct. efter at være blevet opjusteret til "køb" af finanshuset Carnegie, der sætter kursmålet til 95 svenske kr.

 

I bunden ligger hollandske Ontex, der leverer engangshygiejne produkter. Selskabets aktier faldet 4,3 pct. til 29,45 euro efter at have gennemført en emission til 29,50 euro.

 

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

USA: Nytilmeldte ledige overrasker negativt

258.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge.

Det var dermed flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne i snit ventet 240.000 nye ledige.

 

Ugen før meldte 243.000 sig ledige for første gang. Det tal er revideret fra 241.000 ved første opgørelse for en uge siden.

 

Antallet af fortsatte ledige faldt til 2,0 mio. mod estimeret 2,04 mio. og 2,039 mio. ugen tidligere.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Parken fastholder forventninger trods bøde på 13 mio. kr. - NY

Parken ændrer ikke på sin prognose for 2017, som blev meldt ud mandag, selv om selskabet er blevet idømt en millionbøde for kursmanipulation.

Fodbold- og underholdningsselskabet er sammen med Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup, der tidligere var henholdsvis bestyrelsesformand og administrerende direktør for selskabet, fundet skyldig i ulovlige handler med Parken-aktier.

Østre Landsret har har idømt de to mænd fængselsstraf, mens Parken får en bøde på 13 mio. kr. og skal betale en del af sagsomkostningerne.

Parken venter dog fortsat et resultat før skat på 60 til 80 mio. kr. i år samt en omsætning på 1250 til 1275 mio. kr.

Parkens pressechef, Jes Mortensen, har ingen kommentarer til dommen.

/ritzau/FINANS

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

USA/tendens: Udsigt til lidt højere åbning

Der er umiddelbart udsigt til svagt stigende amerikanske aktiemarkeder, når handlen åbner klokken 14.30 dansk tid. Futures på de tre stor amerikanske aktieindeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - ligger 0,1-0,2 pct. højere.

 

Onsdag sluttede markederne blandet efter en urolig handelssession. Investorerne fokuserede på præsident Donald Trumps forsøg på at skrotte og reformere sundhedsprogrammet Obamacare i den modvillige kongres, mens en sen opkøbsbølge i især it-segmentet forhindrede endnu en stærkt negativ dag på Wall Street.

 

S&P 500-indekset sluttede med et plus på knap 0,2 pct. til 2348,45. Dow Jones-indekset faldt under 0,1 pct. til 20.661,30, mens Nasdaq-papirerne modsat steg 0,5 pct. til 5821,64.

 

Investorerne er bekymrede for, at Donald Trumps problemer med at ændre sundhedspleje-loven - Obamacare - er et tegn på, hvor svært han får det med at få gennemført de lovede virksomhedsskattelettelser, der har været baggrund for de rekordstore stigninger i aktiemarkedet siden november.

 

Selskaber som Amazon og American Airlines kan få opmærksomhed i dagens handel, da de er på opkøbsjagt.

 

Amazon rygtes at ville købe den arabiske verdens førende online detailhandler, Souq. Og American Airlines ventes ifølge Bloomberg News at ville købe en andel i China Southern Airlines for 200 mio. dollar.

 

Amazon lukkede onsdag i 848,06 dollar efter en stigning på 0,6 pct. American Airlines lukkede med et fald på 0,2 pct. i 40,35 dollar.

 

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Valuta: Gode udsigter for fortsat styrket pund

Det britiske pund står styrket efter det overraskende positive nøgletal for det britiske detailsalg torsdag. Det viser, sammen med nøgletallet for den britiske inflation tirsdag, at det generelt går rigtig godt for økonomien i Storbritannien lige nu, vurderer Niels Christensen, der er valutastrateg ved Nordea.

- De stærke nøgletal i dag og tirsdag gør, at pundet er godt understøttet. De underbygger forventningerne om, at Bank of England vil være mere høgeagtige i retorikken. Det kan tolkes som, at en engelsk renteforhøjelse rykker tættere på, siger Niels Christensen til Ritzau Finans.

Det samlede detailsalg steg i februar 1,4 pct. på månedsbasis og 3,7 pct. på årsbasis mod ventet henholdsvis 0,4 pct. og 2,6 pct.

Og tirsdags stod det klart, at den britiske inflation tiltog til 2,3 pct. i februar mod 1,8 pct. i januar. Det er det højeste niveau siden september 2013.

Et pund koster torsdag middag 1,2500 dollar mod 1,2475 dollar onsdag ved dansk lukketid. Euro koster samtidig 0,8631 pund mod 0,8658 klokken 17 onsdag.

Heller ikke brexit, som Storbritanniens premierminister, Theresa May, i næste uge forventes at igangsætte, er ifølge Niels Christensen værd at bekymre sig om.

- Igangsættelsen af artikel 50 vil ikke nødvendigvis svigte pundet på den korte bane. Det er begrænset, hvor meget markedet vil reagere på det, når det er blevet annonceret, siger han.

Alligevel mener Niels Christensen, at investorerne muligvis vil reagere igen, når banen bliver kridtet op med Storbritannien på den ene side og EU''s 27 medlemslande på den anden.

- Når først forhandlingerne kommer i gang, og man får et indtryk af, hvor langt parterne står fra hinanden, og hvad prioriteringerne bliver, vil pundet muligvis lide et dyk, siger Niels Christensen.

Men for nu står pundet styrket, og her forventer Niels Christensen, at det vil konsolidere sig på niveauet lige over 8,60 kr.

Euro koster torsdag middag 1,0797 dollar mod 1,0799 dollar onsdag eftermiddag, mens dollar koster 111,40 yen mod 111,07 yen onsdag eftermiddag.

Dermed går der 119,80 yen på en euro torsdag middag mod 119,96 yen onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Amalie Kraaer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk


Index Oversigt
- seneste 20 børsdage

 

Distributors's Use of Information

  1. The delayed information (market prices etc.) is for recipient's own personal use and may not be redistributed without permission of CME, which may depend on execution of an agreement and payment of the applicable fee.
  2. CME and its licensors reserve all intellectual property rights to information.
  3. CME disclaims all liability for information and use thereof, and any and all losses, damages or claims arising from use of information.
  4. CME may suspend or terminate receipt or display of information by any party if CME has reason to believe information is being misused or misrepresented.

Valutaoversigt

CHF/DKK 694,58 -0,01
EUR/JPY 11.967,60 -0,27
EUR/USD 107,81 -0,12
GBP/DKK 863,08 0,36
SEK/DKK 78,22 0,03

Obligationsoversigt

1.5% NYK 2037 97,60 0,13
2% NYK 2017 99,94 -0,02
2% NYK 2047 OA 95,32 0,13
2.5% NYK 2047 100,58 0,12
3% NYK 2034 101,72 -0,07
3% NYK 2047 OA 102,72 0,02
 

System FejlGenvejstaster