Hvad kan vi gøre for dig

 

Hvad betyder Brexit for dig?

Forvalter Sydbank dine investeringer, så tænker du måske over, hvad Brexit betyder for dig?

Få de seneste nyheder

Vi har samlet ekspertudtalelser, videoer og tweets fra vores økonomer og analytikere et sted.

Nyeste nummer af Investering

Investering marts 2017

Dagens vindere og tabere
OMXC20 CAP
3,75
2,98
2,55
0,12
0,49
0,93
Midcap
2,12
1,94
1,89
-0,73
-0,12
ALLE
15,87
6,16
5,93
-4,00
-3,90
-3,10
Ritzau Finans nyheder
Dato Overskrift
24-04-2017 17:36
24-04-2017 17:06
24-04-2017 17:00
24-04-2017 16:43
24-04-2017 16:17
24-04-2017 15:46
24-04-2017 15:09
24-04-2017 15:06
24-04-2017 15:05
24-04-2017 14:47

USA-støttede styrker tager vigtigt skridt mod IS-bastion

USA-støttede styrker er trængt ind i den syriske by Tabqa, der ligger nær Islamisk Stats højborg Raqqa. Det oplyser en overvågningsgruppe ifølge nyhedsbureauet AFP.

 

Siden marts har De Syriske Demokratiske Styrker (SDF) kæmpet med IS om kontrollen over byen. Der er cirka 50 kilometer fra Tabqa til Raqqa.

 

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder får sine oplysninger via et netværk af kilder og aktivister spredt rundt i hele Syrien.

 

- SDF rykkede for første gang ind i Raqqa efter at have belejret byen fra alle sider, siger gruppens leder Rami Abdel Rahman.

 

- De (styrkerne, red.) fik kontrol over flere stillinger i byens sydlige del og er ved at trænge ind langs den vestlige grænse, siger han.

 

 

 

Tabqa ligger i det nordlige Syrien. I en meddelelse offentliggjort på internettet oplyser SDF, at man har overtaget flere positioner i byen.

 

Tabqa og en stor dæmning af samme navn anses som nøglesteder at få drevet Islamisk Stat væk fra. Byen har været en vigtig base for Islamisk Stat og har blandt andet huset ekstremisternes hovedfængsel.

 

Samtidig ligger byen kun godt 50 kilometer vest for Raqqa, der i årevis har fungeres som Islamisk Stats syriske højborg.

 

Det var i kampen for at vinde kontrol over Tabqa, at den internationale koalition tidligere på måneden ved en fejl bombede SDF-styrker.

 

Knap 20 soldater blev dræbt i et luftangreb foretaget af den amerikanskledede koalition i Syrien.

 

Angrebet fandt sted syd for byen og er af alliancen blevet kaldt en "smertelig ulykke" og en "fejl".

 

En optrappet offensiv mod Islamisk Stat i Raqqa ventes inden for kort tid.

 

De Syriske Demokratiske Styrker er en alliance bestående af syriske kurdere og arabere. De har støtte fra USA og de øvrige lande i den koalition, der bekæmper Islamisk Stat i Syrien.

 

SDF omfatter blandt andet kurdiske soldater fra gruppen YPG.

 

/ritzau/AFP

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Mandagens aktier: Rekord i C20 og fire eliteaktier efter fransk valg

Stor optimisme prægede det danske aktiemarked mandag, ligesom det var tilfældet i resten af Europa, hvor resultatet af weekendens første valgrunde af præsidentvalget i Frankrig fik investorerne i sprudlende humør.

Herhjemme blev der budt på flere rekorder. Først og fremmest lukkede eliteindekset, C20 Cap, for første gang nogensinde over niveauet 1100, da det steg 1,5 pct. til 1103,53, og blandt indeksets 20 aktier, som alle steg, lukkede fire i den højeste kurs nogensinde.

Allerede fra dagens begyndelse buldrede de europæiske aktier i vejret, efter at det stod klart, at den midtersøgende franske præsidentkandidat Emmanuel Macron og højrenationalistiske Marine Le Pen gik videre fra weekendens første valgrunde.

De skal nu op i direkte duel i anden og sidste valgrunde 7. maj, hvor Macron i meningsmålingerne umiddelbart står klart stærkest til at vinde.

- Der er lettelse på de finansielle markeder, efter at meningsmålingerne ramte plet, og Macron og Le Pen går videre til anden valgrunde ved det franske præsidentvalg. Især fordi meningsmålingerne samtidig spår en klar sejr til Macron den 7. maj, skriver chefanalytiker Tina Winther Frandsen fra Jyske Bank.

Specielt bankerne trak op i de store europæiske aktieindeks, og det gjaldt også herhjemme, hvor Danske Bank toppede i C20 med en stigning på 3,0 pct. til 241,80, mens Jyske Bank endte 1,9 pct. højere i 349,90 kr.

FLERE KURSREKORDER I C20

Mandagen bød også på flere kursrekorder blandt C20-medlemmerne. Det gjaldt Chr. Hansen, DSV, ISS og Lundbeck. Chr. Hansen steg 1,9 pct. til 460 kr., DSV med 2,2 pct. til kurs 375,70 kr., ISS lukkede 1,0 pct. højere i 283,50 kr., og Lundbeck startede ugen med et plus på 1,8 pct. til kurs 347,90 kr.

Coloplast, der steg 1,6 pct. til 578 kr., nød godt af, at Jyske Bank hævede anbefalingen af medicoselskabets aktie til "køb" fra "reducer" og kursmålet til 650 kr. fra 535 kr. Desuden var det fremme, at det amerikanske medicoselskab C.R. Bard, der er en stor konkurrent til Coloplast på markedet for katetre og urologi, er på vej til at blive solgt for hele 24 mia. dollar - svarende til godt 164 mia. kr.

TDC steg endvidere 2,6 pct. til 36,54 kr. En af selskabets konkurrenter, teleselskabet 3, hentede i første kvartal 11.000 nye mobilkunder på det danske marked og løftede indtjeningen en anelse.

Desuden har TDC''s privatforretning, Yousee, planlagt at hæve priserne for mobilabonnementer som følge af EU''s nye regler om billigere telefoni i udlandet.

Uden for C20 var der gode nyheder til FLSmidth om minemarkedet fra svenske Sandvik, hvis ordreindgang i den forretningsdel steg med hele 30 pct. i første kvartal.

Det kan være et forvarsel om bedre tider, hvilket kan hjælpe minedivisionen hos FLSmidth, vurderer Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

- Det er et af de områder, FLSmidth har haft problemer med i lang tid, så selv om man ikke kan sige, at de to virksomheder laver 100 pct. det samme, så vil det blive taget imod med kyshånd hos investorerne, hvis der er bare tilnærmelsesvis samme udvikling i FLSmidth, siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

FLS-aktien steg da også 3,8 pct. til 390,10 kr., hvilket er det højeste niveau i mere end fire år. Endnu bedre gik det dog for aktien i SP Group, som satte kursrekord efter en stigning på 16 pct. til 883 kr. Det skyldes, at selskabet i sit regnskab for første kvartal opjusterede forventningerne til hele året.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Mandagens obligationer: Stor reaktion på det franske valgresultat

Resultatet af weekendens valg i Frankrig satte dagsordenen på obligationsmarkederne i Europa mandag.

Renterne på de franske statsobligationer faldt kraftigt og indsnævrede spændet til de tyske obligationer, som ligesom de danske statspapirer omvendt oplevede stigende renter efter valgresultatet.

I første runde af det franske præsidentvalg fik centrumorienterede Emmanuel Macron flest stemmer foran højrenationalistiske Marine Le Pen, og de to skal nu i direkte duel om valgsejren i anden runde af valgkampen, som afholdes 7. maj.

Her peger meningsmålingerne umiddelbart på sejr til Macron, hvilket har fået finansmarkederne til at drage lettelsens suk mandag, efter at der forud for valget havde været frygt for, at den stærkt venstreorienterede og EU-kritiske Jean-Luc Mélenchon kunne gå hen at vinde første runde sammen med Le Pen.

Det "frygtscenario" bliver nu ikke aktuelt.

Selv om Le Pen ved gårsdagens valg oplevede en relativt stor opbakning blandt vælgerne, så spår de fleste analytikere ifølge Alm. Brand, at det bliver mere end svært for hende at løbe med den endelige sejr ved den sidste valgrunde.

- Markederne begynder derfor allerede nu at indregne, at Frankrigs næste præsident bliver den EU-venlig Macron, skriver Alm. Brand.

Den forventning afspejler sig i en øget risikoappetit blandt investorerne, der købte op i franske statspapirer og solgte ud af tyske - med en indsnævring af rentespændet mellem de to lande til følge.

Renten på de tiårige franske statsobligationer faldt 10 basispoint til 0,84 pct., mens den tilsvarende tyske steg godt 8 basispoint til 0,34 pct. Imens steg renten på den tiårige danske statsobligation 8 basispoint til 0,63 pct.

I skyggen af det franske valg kom der mandag også tyske tal for erhvervstillidsindekset IFO, som med en stigning i april til 112,9 udviklede sig bedre end ventet. Konsensus var ifølge et estimat fra Bloomberg News 112,4, efter at det i marts blev opgjort til 112,3.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Aktier/Danske: Trump kan sætte yderligere fart på lettet aktiemarked

De globale aktiemarkeder er i god form mandag efter weekendens valg i Frankrig, og senere i denne uge kan der komme yderligere fart på aktiekurserne, når den amerikanske præsident, Donald Trump, præsenterer detaljer om en længe ventet skattereform.

Det vurderer Lars Skovgaard Andersen, der er seniorstrateg i Danske Bank.

- Vi starter ugen med lettelse fra en masse investorer, som har været meget bekymrede op til det franske valg, og i midten af ugen kan Donald Trump skabe en lignende aktieoptur på den anden side af Atlanterhavet, hvis han som ventet giver markedet flere detaljer om, hvad han vil med den længe ventede skattereform, siger Lars Skovgaard Andersen.

FRANSK VALG GIVER LETTELSE

Mandag har de særligt de europæiske aktier fart på. Det franske CAC 40-indeks stiger 4,1 pct., mens det tyske DAX-indeks ligger 3 pct. højere, og herhjemme stiger C20 Cap-indekset 1,3 pct.

Fremgangen skyldes, at investorerne havde frygtet et scenarie i det franske, hvor de to EU-kritiske præsidentkandidater, Marine Le Pen og Jean-Luc Mélenchon, havde stået med flest stemmer efter første runde af præsidentvalg.

Det endte som bekendt med at blive førstnævnte og Emmanuel Macron, som flest satte kryds ved, og ifølge meningsmålingerne står Macron til at snuppe præsidentposten ved det afgørende valg i starten af maj.

I det amerikanske rider aktierne også med på bølgen i Europa, men stigningerne begrænser sig til cirka 1 pct. for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Lars Skovgaard Andersen ser stor sandsynlighed for, at fremgangen kan fortsætte, da en række investorer efter hans vurdering vil flytte penge fra obligationer og kontanter ind i aktiemarkedet i denne uge. Først i Europa og i sidste halvdel af ugen også i USA.

EUROPÆISKE AKTIER STÅR STÆRKT

Hvorvidt det bliver tilfældet i USA, afhænger særligt af den skattereform, som præsident Donald Trump ventes at præsentere onsdag.

- En skattereform fra Trump vil kunne sætte USA tilbage på aktielandkortet og vække appetitten på aktierne i USA. Sker det, vil markedet se den samme tendens som i Europa, hvor bankerne vil outperforme resten af markedet sammen med de cykliske aktier, vurderer Lars Skovgaard Andersen.

Hvis republikaneren ikke formår at leve op til forventningerne hos investorerne, står de europæiske aktier bedst kontra de amerikanske.

- Hvis Trump skuffer på onsdag, vil de europæiske aktier outperforme de amerikanske, da de vil fortsætte med at nyde godt af den positive stemning på hjemmebanen. Hvis Trump leverer en skattepakke, som ikke skuffer, vil det være rigtig positivt for det globale aktiemarked som helhed, siger han.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Smallcap Danmark i plus efter aktiestigninger og vundet sag

Smallcap Danmark leverede et overskud på 8,3 mio. kr i første kvartal, svarende til en egenkapitalforrentning på 2,6 pct.

Det skyldtes dels kursstigninger i de største aktieinvesteringer, herunder Egetæpper, ALK-Abelló og investeringsforeningen Smallcap Danmark, og dels en tilbageførsel af udgifter fra en vundet retssag.

Det fremgår af selskabets regnskab for årets første tre måneder, som er offentliggjort mandag.

Investeringsresultatet var i kvartalet et plus på 4,3 mio. kr. i kvartalet og dermed langt bedre end i første kvartal af 2016, hvor der var et minus på 11,0 mio. kr. på den post.

Samtidig blev der tilbageført 5 mio. kr., som der tidligere af forsigtighedshensyn var blevet sat af til en sag om kursmanipulation, som firmaet og daværende direktør Jens Erik Høst blev anklaget for i 2012. I februar blev sagen dog lukket med en frifindelse af både firma og eksdirektør, og derfor er den tidligere udgift annulleret.

Smallcap Danmark fastholder sine brede udmeldinger om forventningerne til 2017 efter første kvartal. Smallcap Danmark har ikke specifikke finansielle prognoser for året, men selskabet skriver, at resultaterne i høj grad vil afhænge af de store investeringer i aktier i Egetæpper, Rias og investeringsforeningen Smallcap Danmark.

- Starten på 2017 har været positiv på trods af betydelig, især geopolitisk usikkerhed, blandt andet den konkrete udformning af Trumps økonomiske politik, effekterne af brexit og ikke mindst en række forestående valg i Europa, herunder i Frankrig og Tyskland. Til gengæld er konjunkturerne i de vestlige lande under bedring, og virksomhederne har generelt en positiv indtjeningsudvikling.

- Det indebærer en øget sandsynlighed for stigende renter og en strammere pengepolitik, i første omgang i USA. Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ventes således at hæve renten flere gange i løbet af 2017, men det har de finansielle markeder allerede i vid udstrækning taget højde for, skriver Smallcap Danmark.

Investeringsselskabet ser det derfor fortsat som en fornuftig disponering at være "betydeligt" eksponeret i aktier, og at der er størst potentiale i mid- og smallcap-aktierne.

Tabel for Smallcap Danmarks regnskab for første kvartal af 2017:

Mio. kr.

Q1 17

Q1 16

FY 16

Investeringsresultat

4,3

-11,0

-28,7

Finansielle poster (netto)

-0,1

-0,1

-0,6

Driftsomkostninger

-4,1

1,2

4,6

Resultat før skat

8,3

-12,3

23,5

Nettoresultat

8,3

-12,3

23,5

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

USA/åbning: Hasbro stikker af i stærk start på Wall Street

Den positive aktiestemning i Europa har bredt sig som ringe i vandet til USA, hvor de tre store indeks mandag er åbnet med stigninger i størrelsesordenen 1 pct.

Ligesom det er tilfældet i Europa, er det weekendens resultat af valget i Frankrig, som giver optimisme, der derudover er gødet af gode virksomhedsregnskaber og udsigten til et "massivt" udspil på skatteområdet fra den amerikanske præsident, Donald Trump, onsdag.

Efter fem minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 1,1 pct. højere i 2373,72, Dow Jones stiger 1,0 pct. til 20.752,68, mens Nasdaq ligger 1,1 pct. højere i 5976,07.

Fremgangen bunder til dels i resultatet af søndagens første runde af det franske præsidentvalg.

Her fik midterkandidaten Emmanuel Macron flest stemmer efterfulgt af højrefløjslederen Marine Le Pen.

De to kommer til at duellere om præsidentposten i anden runde 7. maj, hvor finansmarkedets foretrukne, Macron, ifølge meningsmålingerne umiddelbart står stærkest.

REGNSKABER STRØMMER IND

Strømmen af regnskaber fra store amerikanske virksomheder fortsætter i denne uge.

Mandag er der kommet tal fra legetøjsproducenten Hasbro, som kom ud af første kvartal med en omsætning på 849,7 mio. dollar. Det var en solid positiv overraskelse i forhold til analytikernes forventninger, som lå på 818,2 mio. dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Investorerne har handlet aktien 6,5 pct. højere i den indledende handel.

Der er også kommet tal fra olieserviceselskabet Halliburton, som i første kvartal nåede et justeret resultat på 203 mio. dollar, hvilket var tæt på forventningerne ifølge Bloomberg News på 206,7 mio. dollar.

Aktien i Halliburton stiger fra 0,2 pct.

Gode tal er der også kommet fra den amerikanske producent af rengøringsmaskiner Tennant, som er konkurrent til danske Nilfisk under NKT-koncernen.

Tennant omsatte i første kvartal for 191,1 mio. dollar og nåede en indtjening per aktie på 31 cent. Analytikerne havde ifølge Bloomberg ventet en omsætning på 182,0 mio. dollar og en indtjening på 25 cent per aktie.

Trods de pæne tal falder aktien 0,6 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

USA/tendens: Plusser i sigte - Hasbro står til pæn stigning

Aktiefesten fra Europa ser ud til også at skulle brede sig til USA, hvor futures indikerer pæne stigninger fra åbningen mandag.

Ligesom det er tilfældet i Europa, er det weekendens resultat af valget i Frankrig, der får opmærksomhed. Samtidig skaber det optimisme, at den amerikanske præsident, Donald Trump, har lovet et "massivt" skatteudspil onsdag.

Derudover er der kommet flere opløftende regnskaber inden børsåbningen.

De amerikanske aktiefutures stiger godt 1 pct. mandag, efter at de tre store indeks fredag lukkede i små minusser. S&P 100-indekset faldt med 0,3 pct., Dow Jones-indekset dykkede med 0,2 pct., mens Nasdaq-indekset sluttede med et tab på 0,1 pct.

Investorerne på de globale finansmarkeder viser god risikoappetit fra ugens start efter søndagens første runde af det franske præsidentvalg.

Her fik midterkandidaten Emmanuel Macron flest stemmer efterfulgt af højrefløjslederen Marine Le Pen, og de to kommer så til at duellere om præsidentposten i anden runde 7. maj.

Her står Macron ifølge meningsmålingerne stærkest.

REGNSKABER STRØMMER IND

Strømmen af regnskaber fra store amerikanske virksomheder fortsætter i denne uge.

Mandag er der kommet tal fra olieserviceselskabet Halliburton, som kom ud af første kvartal med et justeret resultat på 203 mio. dollar, hvilket var tæt på forventningerne ifølge Bloomberg News på 206,7 mio. dollar.

Aktien i Halliburton er i formarkedet steget 1,9 pct.

Legetøjsproducenten Hasbro har også leveret tal, herunder en omsætning i første kvartal på 849,7 mio. dollar. Også det overraskede positivt i forhold til analytikernes forventninger, som lå på 818,2 mio. dollar.

Investorerne har handlet aktien 5,8 pct. højere i formarkedet.

Gode tal er der også kommet fra den amerikanske producent af rengøringsmaskiner Tennant, som er konkurrent til danske Nilfisk under NKT-koncernen.

Tennant omsatte i første kvartal for 191,1 mio. dollar og nåede en indtjening per aktie på 31 cent. Analytikerne havde ifølge Bloomberg ventet en omsætning på 182,0 mio. dollar og en indtjening på 25 cent per aktie.

Fredag steg Tennant-aktien 1,6 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

FLSmidth/Sydbank: Stærke signaler fra Sandviks minesalg tegner lovende

Det er et godt tegn for det pressede minemarked, svenske Sandvik har leveret mandag, og dermed kan det varsle bedre tider for FLSmidth.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank, oven på regnskabet, der viste en vækst på hele 30 pct. i ordreindgangen hos Sandviks minedivision, som er aktiv på nogle af de samme områder som FLSmidth.

- Det er et af de områder, FLSmidth har haft problemer med i lang tid, så selv om man ikke kan sige, at de to virksomheder laver 100 pct. det samme, så vil det blive taget imod med kyshånd hos investorerne, hvis der er bare tilnærmelsesvis samme udvikling i FLSmidth, siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

FLSmidth-aktien er da også steget 4,2 pct. til kurs 391,70 og ligger dermed i sit højeste niveau i mere end fire år.

Det var især ordrer på nyt udstyr til eksisterende miner, der skæppede i kassen hos Sandvik, og det er værd at bide mærke i, siger analytikeren fra Sydbank.

- Markedet har lang tid været kendetegnet ved, at der har været et stort brugtmarked. Mineselskaberne har ventet med at forny deres udstyr, som de investerede tungt i inden krisen, men siden har forsøgt at holde i gang i så lang tid som overhovedet muligt.

- At man nu er begyndt at udskifte det, selv om det måske ikke er store ordrer, er et positivt signal, siger Mikkel Emil Jensen.

Sandvik leverer i højere grad enkelte maskiner til tidligere i mineprocessen end FLSmidth, der specialiserer sig i større minesystemer, og derfor skal man ikke regne med at se præcis samme udvikling i FLSmidths kommende kvartalsregnskab, påpeger analytikeren. Den store ordreindgang er dog stadig et godt tegn for markedets samlede sundhed, mener han.

For FLSmidth-investorer vil det også være interessant at holde øje med amerikanske Caterpillar, der kommer med regnskab tirsdag, bemærker Mikkel Emil Jensen.

FLS-investorer er desuden ikke alene om at juble over Sandviks regnskab. Det svenske industriselskabs aktie stiger 5,7 pct. på den svenske børs og ligger i den højeste kurs siden oktober 2007.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

NKT-konkurrent får underskud trods rekordomsætning

Den amerikanske NKT-konkurrent Tennant leverede bedre end ventede resultater i første kvartal, hvor selskabet har haft den højeste omsætning nogensinde, men alligevel må notere et minus på bundlinjen som følge af en række særlige poster.

Den amerikanske producent af rengøringsmaskiner, der er konkurrent til NKT''s datterselskab, Nilfisk, landede i første kvartal en omsætning på 191,1 mio. dollar.

Det er en fremgang fra 179,9 mio. dollar i samme periode sidste år og er det højeste salg nogensinde i et kvartal, skriver Tennant i regnskabet.

Toplinjen var desuden højere end ventet, da analytikerne havde regnet med et salg på 182 mio. dollar i de første tre måneder af 2017.

I regionen Americas, hvor størstedelen af salget stammer fra, var væksten på 6,9 pct., mens EMEA-regionen, der dækker over Europa, Mellemøsten og Afrika, havde en vækst på 8,3 pct.

Tennant må dog se bundlinjen vise et underskud på 4 mio. dollar, men det skyldes, at selskabet for nyligt satte gang i et spareprogram, hvor der hører en række fratrædelsesgodtgørelser til.

Samtidig købte selskabet for få uger siden italienske IPC Group, hvor der også er nogle omkostninger forbundet.

Renset for de poster viste bundlinjen et plus på 5,4 mio. dollar eller 0,31 dollar per aktie. Det var bedre end ventet, da analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet et plus på 0,25 dollar per aktie.

NKT kommer med regnskab for første kvartal 17. maj.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

OPTAKT Nordea Q1 27/4: Fremgang på gebyrsiden kan løfte indtjeningen

Stigende indtægter ventes at løfte indtjeningen i Nordea i første kvartal.

 

Det viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates forud for storbankens regnskab torsdag.

 

Det er primært stigende gebyrindtægter og kursreguleringer - i regnskabet kaldet resultat af poster til dagsværdi - der trækker indtægterne op.

 

Samlet venter de 11 analytikere, der har leveret estimater, at indtægterne stiger til 2452 mio. euro fra 2295 mio. euro. Da omkostningerne også ventes at stige lidt, skønnes fremgangen på bundlinjen "kun" at blive 57 mio. euro til 839 mio. euro.

 

Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen venter også fremgang på samtlige indtægtsposter, om end toplinjen stadig ser presset ud grundet de fortsat lave renteniveauer.

 

Han vurderer, at de øgede indtægter vil komme fra, at antallet af erhvervskunder, som skal betale for at have penge stående, er steget, og at prisjusteringen af bidragssatserne understøtter udviklingen sammenlignet med samme periode sidste år.

 

Nordea har et mål om en omkostningsprocent "i den lave ende af 40''erne", men for at nå dertil vil omkostningerne stige.

 

Omkostningerne ventes lidt højere, hvilket skyldes dels implementering af it-systemer og de ekstra ressourcer, der er sat ind imod hvidvask.

 

Nedskrivningsposten vil fortsat være lav, selv om den vil være en spids højere end i samme periode sidste år.

 

- Nordea ventes fortsat at håndtere landbrugssektoren med forsigtighed, skriver Mikkel Emil Jensen, der desuden venter yderligere kollektive nedskrivninger på olie- og offshoresektoren.

 

TABEL

Analytikernes forventninger til Nordeas regnskab for første kvartal 2017:

Mio. euro

Q1 17(e)

Q1 16

FY 17(e)

FY 16

Netto renteindt.

1188 1168

4827

4727

Netto gebyrindt.

828

772

3407

3238

Resultat af poster til dagsværdi.

413

332

1603

1715

Samlede indt.

2452

2295

9943

9927

Samlede omkostninger

1230

1178

4949 4800

Resultat f. nedskr.

1217

1117

4996

5127

Nedskrivninger

129

111

507

502

Driftsresultat

1091

1006

4509

4625

Nettoresultat

839

782

3444

3766

Udbytte per aktie (euro)

-

-

0,67

0,65

(e) = medianestimat, indsamlet af Ritzau Estimates blandt op til 12 analytikere.

11 analytikere har givet anbefaling for Nordea-aktien, og én anbefaler "køb", mens otte anbefaler "neutral", og to anbefaler "sælg".

Regnskabet offentliggøres torsdag 27. april klokken 7.00.

 

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Index Oversigt
- seneste 20 børsdage

 

Distributors's Use of Information

  1. The delayed information (market prices etc.) is for recipient's own personal use and may not be redistributed without permission of CME, which may depend on execution of an agreement and payment of the applicable fee.
  2. CME and its licensors reserve all intellectual property rights to information.
  3. CME disclaims all liability for information and use thereof, and any and all losses, damages or claims arising from use of information.
  4. CME may suspend or terminate receipt or display of information by any party if CME has reason to believe information is being misused or misrepresented.

Valutaoversigt

CHF/DKK 688,19 -1,22
EUR/JPY 11.902,55 1,96
EUR/USD 108,41 1,32
GBP/DKK 877,01 -1,38
SEK/DKK 77,25 0,42

Obligationsoversigt

1.5% NYK 2037 97,92 -0,51
2% NYK 2047 OA 95,90 -0,54
2.5% NYK 2047 101,18 -0,47
3% NYK 2034 101,72 -0,07
3% NYK 2047 OA 102,82 -0,29
 

System FejlGenvejstaster