Hvad kan vi gøre for dig

 

Hvad betyder Brexit for dig?

Forvalter Sydbank dine investeringer, så tænker du måske over, hvad Brexit betyder for dig?

Få de seneste nyheder

Vi har samlet ekspertudtalelser, videoer og tweets fra vores økonomer og analytikere et sted.

Nyeste nummer af Investering

Investering juni 2017

Dagens vindere og tabere
OMXC20 CAP
7,94
1,22
1,20
-4,77
-2,90
-2,10
Midcap
2,75
0,84
0,50
-2,51
-1,82
-1,25
ALLE
7,94
7,34
5,08
-8,92
-4,77
-2,90
Seneste Sydbank-publikationer
Dato Overskrift Beskyttet
20-07-2017 12:04 Nordea: Konklusion på 2. kvartalsregnskab 2017: Vi fastholder vores Hold-anbefaling  
20-07-2017 10:04 Danske Bank: Konklusion på 2. kvartalsregnskab 2017: Vi fastholder vores Købs-anbefaling  
20-07-2017 09:30  
20-07-2017 08:47  
20-07-2017 08:45  
Ritzau Finans nyheder
Dato Overskrift
20-07-2017 14:31
20-07-2017 14:16
20-07-2017 14:07
20-07-2017 12:36
20-07-2017 12:35
20-07-2017 12:25
20-07-2017 11:50
20-07-2017 11:33
20-07-2017 11:27
20-07-2017 11:12

USA: Philadelphia Fed-indekset overraskede negativt

Erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia for juli viste et større fald end ventet, da det landede på 19,5. Måneden før lå indekset i 27,6.

Økonomerne havde ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg ventet et indeks på 23,0.

Federal Reserve Bank of Philadelphia er et af de 12 distrikter under den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Hvis indekset er over 0 antyder det, at flertallet af virksomheder i regionen har en positiv forventning til fremtiden.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

USA/tendens: Wall Street vil bygge videre på rekorderne

Der er langt op til fortsat fremdrift på Wall Street, hvor alle tre toneangivende indeks satte rekord onsdag.

Både S&P 500, Nasdaq og Dow Jones lægger an til at stige fra handelsstart torsdag, hvis man måler efter udviklingen i futures-indeksene. Der er dog tale om relativt behersket fremgang på op til 0,2 pct., hvor Dow Jones tilsyneladende vil være i mindst opdrift.

Teknologiaktierne er til gengæld fortsat populære oven på ni dage i streg med indeksrekorder til Nasdaq-indekset, der primært består af aktier i it- og bioteksektorerne.

Fra regnskabsfronten har enkelte selskaber meldt sig til før børsåbning, mens de store slag skal slås efter børslukketid.

Bank of New York Mellon står til en stigning på 0,8 pct. i formarkedet, efter at bankens indtjening var til den pæne side i andet kvartal. Her hentede den 0,88 dollar per aktie i overskud, mens der kun var estimeret 0,84 dollar i markedet.

Forsikringsgiganten Travelers må derimod regne med et kursfald oven på sit regnskab. Omsætningen var ellers prangende i andet kvartal, men indtjeningen nåede kun 1,92 dollar per aktie, mens der var forventet 2,12 dollar blandt analytikerne ifølge Bloombeg. Aktien ligger 1,6 pct. lavere i formarkedet.

Når handelen er færdig klokken 16 New York-tid, svarende til klokken 22 i Danmark, er der lagt op til regnskaber fra blandt andre Microsoft, Visa og Ebay.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

ECB/Nordea: Venter intet nyt på pressemøde - først efter ferie

ECB er på vej på sommerferie og kom som ventet ikke med nogen ændringer til sin rentepolitik eller forward guidance på torsdagens møde i Frankfurt.

 

Det konstaterer cheføkonom i Nordea Helge Pedersen i en kommentar.

 

- Med det står det helt klart, at ECB ikke vil sætte renten op førend banken har afsluttet sit opkøbsprogram af værdipapirer, som aktuelt og uændret er på 60 mia. euro om måneden, konstaterer han.

 

Opmærksomheden er nu knyttet til meldinger om, hvornår og hvordan programmet afsluttes.

 

- Ifølge ECB vil det tidligst ske med udgangen af december i år, men det er forventningen, at det forlænges til ind i 2018, vurderer Helge Pedersen

 

ECB-chefen, Mario Draghi, har ifølge Helge Pedersen tidligere nævnt, at der fortsat er behov for en betydelig pengepolitisk stimulans for at sikre, at inflationen kommer tilbage til målsætningen, og at enhver tilpasning af pengepolitikken må være gradvis for at sikre, at det økonomiske opsving ikke løber af sporet.

 

Nordea venter, at Draghi på dagens pressemøde vælger at holde kortene tæt til kroppen og ikke kommer med nogen konkrete udmeldinger til opkøbsprogrammet.

 

- Det er langt mere sandsynligt, at det først sker på mødet i september, hvor ECB igen offentliggør en ny økonomisk prognose, og at Draghi måske vil benytte sin tale på Jackson Hole symposiet i USA den 24-26 august, til at lufte tankerne om en aftrapning af programmet, skønner cheføkonomen.

 

Han oplyser, at det var i forbindelse med Draghis seneste optræden på Jackson Hole tilbage i 2014, at han for første gang gav et hint om, at ECB ville benytte nye midler (opkøbsprogrammet) til at booste inflationen.

 

Euro blev svækket efter ECB-meldingen fra omkring 1,1515 dollar for en euro til omring 1,1485 dollar. Renterne i Danmark faldt godt et par basispoint, mens de i Tyskland satte sig knap 3 basispoint i de tiårige statspapirer.

 

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Nordea/CEO: Vigtigt med grundig analyse om hovedkvarter

Det bliver til september, at Nordea afslører, om banken har tænkt sig at flytte sit hovedkvarter.

Det fremgik af bankens regnskab torsdag morgen og blev uddybet senere over for Ritzau Finans.

Udskydelsen skyldes dels nye initiativer, som banken skriver i regnskabet, og dels vigtigheden af at have yderligere tid til analyserne.

- Vi tager beslutningen for de næste ti år. Vi har så småt fakta på plads, men det er vigtigt, vi laver en meget dybere analyse, siger Nordeas koncernchef, Casper von Koskull, til Ritzau Finans.

Han peger på, at det er vigtigt at være så grundig som muligt, når man laver så afgørende forretningsbeslutninger, og derfor tager banken to måneder til.

- At tage de to ekstra måneder er ikke noget særligt. Jeg tror helt klart, vi er på plads til september.

I regnskabet stod der:

- Da der er fremkommet nye initiativer i Skandinavien om at undersøge muligheden for at tilslutte sig bankunionen, ønsker vi at analysere denne information, inden vi i september træffer en endelig beslutning om placering af hovedsædet.

I Danmark er man ikke klar med en melding om deltagelse i bankunionen til september.

- Regeringen finder det fornuftigt, at vi nu igangsætter et grundigt arbejde med henblik på at tage endelig stilling til dansk deltagelse i det styrkede europæiske banksamarbejde i efteråret 2019, lød det fra erhvervsminister Brian Mikkelsen for en måneds tid siden i en pressemeddelelse.

Danmark er sammen Finland nævnt som mulige alternativer til et nyt Nordea-hovedkvarter.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Europa/aktier: Regnskaber og opkøb styrer retningen

Der er godt gang i regnskabssæsonen i Europa, og det sætter skub i bevægelserne på aktiemarkedet, hvor også et fransk-svensk opkøb giver bølger.

Samlet set er der blandede impulser i markedet, og det brede Stoxx 600-indeks ligger 0,1 pct. højere forud for eftermiddagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, som mange investorer venter spændt på.

Blandt de enkelte landeindeks fører Storbritannien an med et løft på 0,6 pct. i FTSE-indekset, og det tyske DAX-indeks er ikke langt efter, mens der er fald i Sverige og tæt på flad udvikling de toneangivende indeks i Spanien og Italien.

Årsagerne skal mange steder findes i regnskaber, der har sat retningen for de enkelte selskaber. Det gælder eksempelvis Nordea, der skuffede over en bred kam med sine tal for andet kvartal og falder 4,9 pct. til 81,75 kr.

Easyjet er også sat i skammekrogen efter meldinger om fortsat pres på billetpriserne i andet halvår. Det har sendt aktien ned med 4,8 pct. til 1350 pence, og i samme sektor dykker Lufthansa med 5,8 pct. - og Ryanair med 3,1 pct.

I den positive ende er der til gengæld fremgang til franske Ingenico, der har lanceret et opkøb af svenske Bambora for 1,5 mia. euro. Den handel synes analytikerne godt om, og på Paris-børsen stiger Ingenico-aktien 6,7 pct.

Også danske Pandora blander sig i toppen efter en pludselig stigning ved 12-tiden. Her ramte en positiv aktieanalyse fra Carnegie markedet, og smykkeaktien ligger 7 pct. højere i 707 kr. efter kortvarigt at have ligget til et løft på mere end 10 pct.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Pandora-aktien tager stort hop efter rygstød fra investeringsbank - NY

Pandora-aktien har taget et voldsomt hop på aktiemarkedet torsdag middag, hvor den en overgang steg omkring 10 pct.

Ifølge Ritzau Finans'' oplysninger skyldes den pludselige stigning, at investeringsbanken Carnegie har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold".

Smykkeselskabet har haft et skidt 2017 på aktiemarkedet, hvor der blandt investorerne har været stor usikkerhed om væksten på de store markeder i USA og Storbritannien.

Netop Carnegie var i april på banen med en analyse, hvor investeringsbanken sænkede anbefalingen af aktien til "hold" efter at have lavet en rundspørge hos en lang række Pandora-forhandlere, hvor konklusionen var en svag udvikling i salget.

Den pågældende dag dykkede Pandora-aktien 12,1 pct.

Aktien har desuden været shortet af en håndfuld amerikanske hedgefonde, hvilket har lagt yderligere pres på.

Pandora-aktien stiger 7,4 pct. til 710 kr. klokken 12.20, men er faldet 23,3 pct. i år.

Pandora kommer med regnskab for andet kvartal 8. august.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Obligationer/middag: Risikoappetit løfter renterne før nøglemøde

Renterne stiger i Europa forud for torsdag eftermiddags imødesete rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB) og det efterfølgende pressemøde med centralbankchef Mario Draghi.

Selv om der ikke er forventninger om en renteforhøjelse eller ændringer i centralbankens løbende opkøb, vurderer nogle økonomer, at ECB vil tage et verbalt skridt mod en strammere pengepolitisk kurs ved at fjerne bankens sædvanlige formulering om muligheden for at øge det massive opkøbsprogram af obligationer, såfremt det økonomiske billede bliver mere mudret.

Inden meldingen, som kommer 13.45 og efterfølges af pressemødet 14.30, påvirkes finansmarkederne dog af en risikovenlig stemning, som sender investorernes penge mod aktier og væk fra de fastforrentede papirer, der derfor oplever rentestigninger.

Herhjemme ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ved 11.45-tiden således i 0,67 pct., hvilket svarer til en stigning på 3 basispoint i forhold til onsdagens slutniveau.

Resten af det europæiske marked for statsobligationer præges også af rentestigninger før ECB-mødet - dog typisk i lidt mindre grad end det danske.

Torsdagen byder på flere nævneværdige nøgletal.

De tyske producentpriser steg i juni en anelse mere end ventet med 2,4 pct. mod de estimerede 2,3 pct., mens der herhjemme var et løft i forbrugertilliden til det højeste niveau i to år.

Senere kommer der det ugentlige tal for nytilmeldte ledige i USA, den seneste opgørelse over Philadelphia Fed-indekset, status for de ledende indikatorer fra USA samt en rapport over forbrugertilliden i eurozonen.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Aktier/middag: Storbankerne falder til bunds i C20 efter regnskaber

Nordea og Danske Bank har ikke formået at stille investorerne tilfredse med deres respektive halvårsregnskaber torsdag, og derfor er de to aktier faldet til bunds og bidrager til at holde det danske eliteindeks tilbage.

C20 Cap-indekset falder 0,1 pct. til 1176,18, mens der ellers er relativt godt humør på de europæiske børser. Risikoappetitten tager til efter fremgang på børserne i både Asien og USA, og blandt andet stiger DAX-indekset i Tyskland med 0,4 pct.

Både de danske og svenske topindeks holdes dog tilbage af Nordea, der efter sit morgenregnskab falder kraftigt.

NORDEA OG DANSKE SKUFFEDE

Den skandinaviske storbank kunne ikke levere det ventede overskud, da både indtægter og udgifter viste en ringere udvikling end forudset af analytikerne.

Det førte til et overskud på 743 mio. euro, hvilket var en fjerdedel mindre end samme kvartal for et år siden, mens analytikerne kun havde forudset et fald til 843 mio. euro ifølge Ritzau Estimates.

Regnskabet bliver kaldt skuffende over en bred kam af bankanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank, og investorerne får heller ikke afklaring om Nordeas flytteplaner, da banken har udskudt den endelige beslutning om hovedkvarterets fremtid til september.

Nordea-aktien falder 4,7 pct. til 81,90 kr.

Danske Bank fulgte trop med sit regnskab for andet kvartal, der bød på en positiv overraskelse på bundlinjen - blandt andet takket være endnu en stor tilbageførsel af tidligere nedskrivninger.

Banken havde også en opjustering af 2017-prognosen med til aktionærerne, men det har ikke været nok til at indfri forventningerne.

En opjustering var nemlig indregnet i markedet i forvejen, og derfor har mange i stedet hæftet sig ved, at bankens omkostninger ikke som tidligere spået falder.

- Forventningerne til omkostningerne er nedjusteret, og det fjerner en del af glæden fra opjusteringen, skriver analytiker Kapilan Pillai fra Jefferies i en analyse.

Danske Bank-aktien steg i de første handelsminutter, men ligger ved 11.30-tiden 1,7 pct. lavere i 252,30 kr.

KONKURRENTNYT TIL TDC OG DSV

Mens de to store banker løber med det meste af opmærksomheden på den danske børs, er der også enkelte andre nyheder i markedet.

TDC har blandt andet kunnet se konkurrenten Telia tabe kunder og opleve pres på indtjeningen i selskabets danske forretning. TDC-aktien falder 0,9 pct. til 38,51 kr.

Også DSV har fået konkurrentnyt, da den schweiziske speditør Panalpina ikke kunne følge med det hastigt voksende marked for luftfragt i andet kvartal og dermed tabte markedsandele til konkurrenterne. Samtidig er der pres på bruttoindtjeningen inden for både luft- og søfragt, siger schweizerne.

DSV-aktien falder 0,4 pct. til 419,40 kr.

I den positive ende af C20-indekset stiger Pandora 2,3 pct. til 676,50 kr. uden særlige selskabsspecifikke nyheder. Dong følger efter med et løft på 0,9 pct. til 306,60 kr.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tysk softwarekæmpe opjusterer marginalt efter pænt andet kvartal

Det tyske softwareselskab SAP vil købe aktier tilbage for op til en halv milliard euro i kølvandet på et regnskab for andet kvartal, der viser et stigning i omsætningen, der samtidig var bedre end ventet.

Omsætningen landede i andet kvartal på 5,78 mia. euro mod ventet 5,67 mia. euro blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Driftsoverskuddet landede på 1,57 mia. euro, hvilket var stort set på linje med de ventede 1,58 mia. euro.

- Andet kvartal var på mange måder en gentagelse af første kvartal - god omsætning, men skuffende marginer, siger Michael Brisst, der er analytiker ved UBS, til Bloomberg News.

På bundlinjen fik SAP et resultat efter skat på 1,12 mia. euro mod ventet 1,15 mia. euro blandt analytikerne.

SAP opjusterede desuden sine forventninger til hele årets omsætning i regnskabet. Der ventes nu et salg på mellem 23,3 mia. euro og 23,7 mia. euro mod den tidligere prognose om 23,2-23,6 mia. euro.

/ritzau/FINANS

Amalie Kraaer

Professor ser lys bag mørke skyer i PostNord-regnskab

Det er umiddelbart mørke skyer, der præger halvårsregnskabet for PostNord i Danmark.

 

Mængden af breve, der sendes, falder drastisk og hurtigere end i Sverige og Norge. Og nedskæringer i personalet viser sig som forventet at være en milliondyr øvelse.

 

Men bag ved de dystre nyheder for PostNord kan professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh se et lille lys.

 

- Fremtiden er udbringning af pakker fra vare, som vi almindelige mennesker har bestilt via internettet. Der kan man se, at der er en udmærket vækst på det her område, siger han.

 

- Det er ingen naturlov, at bare fordi markedet vokser, og der sendes flere pakker ud, så er det PostNord, der skal bringe de pakker ud. Men det marked har man fat i. Det er godt, for det vil være en vækst, der fortsætter og måske endda tager til.

 

Han henviser til, at den del af regnskabet, der omhandler udbringning af varer fra e-handel, viser en vækst for PostNord i Danmark.

 

I de første seks måneder af 2017 har PostNord tjent 11 procent mere på den del af forretningen end sidste år.

 

For den almene skatteyder i Danmark er det ikke lige meget, hvordan det går i PostNord. Den danske stat ejer nemlig 40 procent af aktierne i PostNord.

 

/ritzau/

Mikkel Brix Kvols


Index Oversigt
- seneste 20 børsdage

 

Distributors's Use of Information

  1. The delayed information (market prices etc.) is for recipient's own personal use and may not be redistributed without permission of CME, which may depend on execution of an agreement and payment of the applicable fee.
  2. CME and its licensors reserve all intellectual property rights to information.
  3. CME disclaims all liability for information and use thereof, and any and all losses, damages or claims arising from use of information.
  4. CME may suspend or terminate receipt or display of information by any party if CME has reason to believe information is being misused or misrepresented.

Valutaoversigt

CHF/DKK 673,30 -0,35
EUR/JPY 12.908,15 0,24
EUR/USD 115,04 -0,10
GBP/DKK 837,03 -0,43
SEK/DKK 77,63 -0,28

Obligationsoversigt

1.5% NYK 2037 98,65 -0,05
2% NYK 2047 OA 96,30 -0,05
2.5% NYK 2047 101,90 -0,02
3% NYK 2034 101,72 -0,07
3% NYK 2047 OA 104,15 -0,02
 

System FejlGenvejstaster